MUME-Projecció del documental "Memòries. Traces d'una guerra civil"


 
El proper día 24 de febrer, a les 19 h, al Centre Cívic Ca'l Herrero, en Portbou, el MUME (Museu Memorial de l'Exili), presenta el documental "Memorias. Tracce di una guerra civile. (Memòries. Traces d'una guerra civil).
 
‘Memorias’, es un documental sobre les vides de Leo, Orazio i Giordano Bruno, tres antifeixistes que participaren a la Guerra Civil, segueix les traces d’aquestes vivències que esdevenen un pretext per anar més enllà i reflexionar sobre l’herència i les contradiccions de la memòria, els seus conflictes, els perills de l’oblit i els antídots per l’oblit; els valors de l’antifeixisme i la seva actualitat.
 
 


El documental proposa una visió plural, com a suma de les tres memòries individuals dels protagonistes. També porta l’espectador en un viatge a través d’Espanya i Itàlia cap al front. El duu cap als territoris encara marcats per les ferides de guerra en una recerca de les veus dels testimonis i de les traces de la memòria.


El documental es presentarà els dies 24, 25 i 26 a Portbou, la Jonquera, Barcelona i Tarragona.


Presentacions del documental a Catalunya:

24 de febrer a les 19 h/Centre Cívic Ca l'Herrero/Méndez Núñez, 2, Portbou

25 de febrer a les 11.30 h (estudiants i públic general)/Museu Memorial de l’Exili/Major, 43, La Jonquera. (Amb la participació del director del documental, Francesco Corsi, i els alumnes de batxillerat de l’IES La Jonquera.)

25 de febrer a les 19 h/Memorial Democràtic/Peu de la Creu, 4, Barcelona

26 de febrero Universitat Rovira i Virgili, a les 11 h per als alumnes de la Universitat i a les 19 h per al públic general/Campus Catalunya (Aula 425), Tarragona

Lloc web del documental: http://www.memoriasfilm.org/

Comentarios